Cemevlerine yönelik alçak saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş olsun ziyaretinde bulundu, Muharrem iftarına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hüseyin Gazi Cemevi'nde katıldığı Muharrem iftarı öncesi cemevinin yerleşim düzeninin değiştirildiği, Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali'nin fotoğraflarının başka duvara taşındığı yalanı ortaya atıldı. Bu yalanlara cemevi yönetiminden sert tepki geldi.

Hüseyin Gazi Vakfı Başkanı Ali Ayyıldız, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Alçakça bir iddia" ifadesini kullandı.

MUHALİF MEDYA OLAYI ÇARPITTI

YALAN ÜSTÜNE YALAN

Erdoğan'ın Hüseyin Gazi Cemevi'nde katıldığı Muharrem iftarı sonrasında KRT TV'de, cemevindeki yerleşim düzeni ile ilgili iddialar ortaya atıldı; cemevi duvarında yer alan Hz. Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk'ün tablolarının kaldırıldığı öne sürüldü.

Erdoğan'ın katıldığı programların yayınlandığı "Erdoğan Dijital Medya" hesabında söz konusu fotoğraların cemevi duvarında yer aldığı bir görüntü paylaşılınca; bu kez de yerlerinin Erdoğan için değiştirildiği yalanı ortaya atıldı. Halbuki durum öyle değii. Yer değişikliğinin sebebi, duvarın nemlenmesi ve derin çatlakların oluşması.

Bütün bu iddialara yalanlama Hüseyin Gazi Vakfı Başkanı Ali Ayyıldız'dan geldi. Söz konusu iddiaların doğru olmadığını ifade eden Ayyıldız şunları söyledi:

"Biz bu vakfın burada 25 yıl hizmet verdiğini, Alevi topluluğunda bunun bir karşılığı olduğunu, kabul gördüğünü ve Alevi örgütü olduğunu izah ettik. Alevi örgütlerinden topladığımız belgeleri İçişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne sunarak bize 10 yıllığına tahsisini sağladık."

"DUVAR SU ALDIĞI İÇİN TADİLAT YAPILDI"

"Burada yaklaşık 6 aylık bir süre geçti ve bir de kış geçirdik. Burası 1400 rakımlı yüksek bir yer. Burada çok ciddi tadilat hasıl oldu. Sırt duvarlarından su aldığı için iç duvarlar da etkilendi. Hazreti Ali ve Atatürk tabloları iç duvarlarda tahrip olmuştu. Hacı Bektaş tablosu ise yağlı boya tablo olduğu için zarar görmeden kurtardık. Daha sonra komple tadilata soktuk. Sonra Hazreti Ali ve Atatürk tablosunu tekrar koyduk. Kurtardığımız Hacı Bektaş-ı Veli tablosuyla beraber tekrar astık. Cemevlerimizde bulunan silsileyi de sıralamasını takip ettirerek hattat bir arkadaşımıza orijinal haliyle yaptırdık. Fotoğraf kaldırma olmadı, tam tersi baş köşemize koyduk. Alçakça bir iddia bu. Mümkün mü birisi gelecek bu resimleri ortadan kaldıracak ve Aleviyim diye ortada gezecek. Kendi toplumumuz içerisinde yüzümüze tükürürler. Tadilatın bir kısmını Kültür Bakanlığı, bir kısmını İçişleri Bakanlığı bir kısmını Mamak Belediyesi, bir kısmını Ankara Valiliği bir kısmını da biz üstlendik. Hâlâ tadilata ihtiyacımız var."

MAMAK BELEDİYESİ TADİLAT YAPTIRDI

Mamak Belediyesi tarafından cemevine tadilat yapıldığı çeşitli internet sitelerinde yer alan haberlerde görüldü. Bir haberde, "Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ile birlikte Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi'nde Mamak Belediyesi tarafından yürütülen tadilat, bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi" denildi.