Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KYK borçlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Milyonlarca öğrencinin üniversite döneminde aldığı geri ödemeli burs KYK hakkında konuşan Bakan Albayrak “KYK yurtları borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz. İktisadi ve İdari Bilimler mezunlarının gelir uzman yardımcısı olarak KPSS ile atanması için çalışma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİN YARARINA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise öğrencilerin beklentilerine karşılık verebilmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Faizlerinin mi yoksa borcun tamamının mı silineceği üzerine net bir açıklama yapmayan Erdoğan, “Bu şu anda gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe müzakeresinden sonra inşallah masaya yatıracağız. Bu atılacak adımda bütün borçlu olanların beklentisini biliyorum. Tamamıyla bu borçların silinmesi olacaktır. O zaman burada bir başka tercih gündeme gelecektir. O da nedir? Demek ki o zaman kredi olayı ya kalkacaktır, sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışmasını yapıp, adımımızı atacağız” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi