Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin baş başa görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenlendi. Her iki isim de Libya'daki ateşkesin önemine dikkat çekerken iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiği vurgulandı. Öte yandan Euro 2020'de İtalya'da karşılaşacak İtalya ve Türkiye maçı içinde devlet başkanları maçı stadyumda  izlemek için anlaştılar. Erdoğan, "Umarım iyi ev sahibi olurlar" diyerek topu İtalya Başbakanı'na attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Libya'da yakın zamanda bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasını özellikle temenni ettiğini söyledi.

​İtalya Başbakanı Conte'ye "İdlib'in gerginliği azaltma bölgesi statüsünün muhafazasına yönelik çabalarımıza İtalya'nın desteğini beklediğimizi vurguladım" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye-İtalya arasında 2012'den bu yana yapılamayan hükümetler arası zirve toplantısının, bu sene icra edilmesi konusunda mutabık kaldık."

Erdoğan, Türk heyetinin Moskova'daki görüşmeleriyle ilgili, "Öyle zannediyorum akşam saatlerinde nihayete erecek,olumlu istikamette devam ettiği bilgisini aldım. Temennim odur ki noktayı orada koymak suretiyle barışın Libya'da hakim olmasına yardımcı olur" ifadesini kullandı.

CONTE: 'BARIŞÇIL SÜRECE GİRİLECEĞİNE UMUT EDİYORUM'

İtalya Başbakanı Conte de Libya'da ateşkesin önemli bir fırsat penceresi açacağını, barışçıl sürece girileceğini umut ettiğini söyledi.

Conte, "Berlin Süreci sayesinde Libya'da gerginlik yerini bir siyasal sürece bırakacaktır" dedi.

Editör: Haber Merkezi