le katıldı. Kuraklıkla ilgili konuşan Erdoğan, "Karşı karşıya kaldığımız durum alternatif kaynaklara bizi itmektedir. Yeraltı barajları üzerinde duruyoruz... 2023'e kadar 150 yeraltı barajını tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Erdoğan, "Salgınla birlikte ortaya çıkan küresel kriz ülkemizin 2023 hedeflerine yürüyüşünü kolaylaştırmıştır. Sistemin yeniden yapılanma sürecinde ülkemiz büyük avantajlara sahip. Artık dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine daha yakınız" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Silvan Barajı'nı önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlamayı ve su tutmaya başlamayı planlıyoruz. Babakaya ve Silvan Tünelleri'ni de havzada suyun birikmesini paralel şekilde faaliyete geçireceğiz. Bugün açılışını yapacağımız bir diğer tesis olan Başlar Barajı 38 bin dekarın üzerinde araziyi sulayacak önemli bir eserdir. 

KURAKLIĞA KARŞI ALTERNATİF KAYNAKLAR

Geçen 18 yılda 255 milyar liralık yatırımla 600 adet barajı hizmete alarak 45 milyar metreküplük depolama hacmine ulaşmamış olsaydık işimiz gerçekten çok zordu. Karşı karşıya kaldığımız durum alternatif kaynaklara bizi itmektedir. Yeraltı barajları üzerinde duruyoruz. Ülkemizi bu imkandan faydalandırmak için hızla harekete geçtik. Devam eden çalışmalarla 2023'e kadar 150 yeraltı barajını tamamlamayı hedefliyoruz. 

Türkiye'yi eski günlerine geri döndürmekten söz eden kaos ve kriz tüccarlarının kazanımlara göz dikdiklerini biliyoruz. Nice ülkenin nice toplumun yaşadığı acıları bize de tattırmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz. Eski Türkiye'nin ne anlama geldiğini en iyi Diyarbakır bilir. 

"ARTIK DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ OLMA HEDEFİNE ÇOK YAKINIZ"

Salgınla birlikte ortaya çıkan küresel kriz ülkemizin 2023 hedeflerine yürüyüşünü kolaylaştırmıştır. Sistemin yeniden yapılanma sürecinde ülkemiz büyük avantajlara sahip. Artık dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine çok daha yakınız."

Kaynak: Haber Global