Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni partilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek’te yayımlanan Stav Dergisi’nin sorularını yanıtladı.

SİYASETİN DOĞASINDA VAR

Davutoğlu’nun yeni kurulan partisi ve Babacan’ın yakında açılması planlanan partisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, yeni partilerin kurulmasının, çeşitli siyasi oluşumların belli medyaların da desteğini alarak meydana gelmesinin siyasetinin doğasında olduğunu söyledi.

“BİZ KENDİMİZE BAKIYORUZ”

Erdoğan “Siyasi partiler demokrasinin ana aktörlerinden biridir. Şu an ülkemizde 80’e yakın siyasi parti bulunuyor. Bu sayıya eklemeler olabileceği gibi zamanla eksilmeler de olabilir. Siyasetin doğasında bu gayet normaldir. Nitekim son 17 yılda çok büyük medya kampanyalarıyla kurulan kimi oluşumlar, daha ilk seçimde millet tarafından sandığa gömülmüştür” şeklinde konuşarak kurulmuş ve seçimlerde erken pes etmiş birçok partinin kapandığını, yerine yenilerinin gelmesinin doğal olduğunu belirtti. Erdoğan, “AK Parti olarak biz başkasına değil, kendimize bakıyor, kendi gündemimize odaklanıyoruz. Milletimize olan sözlerimizi yerine getirmenin mücadelesini veriyoruz ifadelerine yer vererek herhangi bir demokratik yarıştan partisi adına şüphe etmediğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi