Azerbaycan-Ermenistan hattında Dağlık Karabağ üzerinden pazar günü başlayan gerilim tüm hızıyla sürüyor. Taraflardan açıklamalar da birbiri ardına geliyor.

Türkiye’nin bölgeye paralı asker gönderdiğini iddia eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bu kez de Türk ordusunun Dağlık Karabağ’da doğrudan Azeri güçlerine öncülük ettiğini belirterek, “bir kez daha soykırım yolunda gitmekle” suçladı.

2016'dan daha ciddi

Fransız Le Figaro gazetesine konuşan Paşinyan, “Durum 2016 yılında yaşanan çatışmalardan çok daha ciddi. Bunu 1915’teki 1.5 milyondan fazla Ermeni’nin katledildiği durumla kıyaslamak uygun olabilir. Geçmişi inkâr eden Türkiye devleti, bir kez daha soykırım yolundan ilerliyor” dedi.

Sözde soykırım yalanına yeniden başvuran Paşinyan, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’a paralı asker gönderdiği yönündeki iddialarına ise herhangi bir kanıt sunmadı.

Startejik tepeler alındı

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar gece boyunca sürerken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan son duruma ilişkin açıklamalar geldi.

Bakanlık, yerleşim yerlerine ateş edilmemesi konusunda defalarca yapılan uyarılara rağmen Ermenistan´ın, Ağdam’daki köyleri yoğun topçu ateşi altına aldığını açıkladı. Şiddetli çatışmaların cephenin çeşitli yönlerinde sabah ve akşam saatlerinde devam ettiği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi