İstanbul Okan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende “fahri doktora” ödülü alan eski Almanya’nın eski cumhurbaşkanı Christian Wulff aldığı “fahri doktora” unvanından sonra yaptığı açıklamayla törene damgasını vurdu.

Almanya’da yaşayan gurbetçi Türklerin refah seviyesine yaptığı katkılar ve iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmesinden ötürü fahri doktor unvanının verildiği törende eski başkan Wulff’un yaptığı açıklama büyük alkış aldı.

O SÖZLER BENİ ÇOK ETKİLEDİ

Kendisine verilen unvan ve övgü dolu sözlerin ardından doktora cübbesini giyen Wulff “Alman-türk ilişkilerinde büyük katkıda bulunan insanların temsilcisi olarak bugün, burada bu unvanı aldım” şeklinde konuştu. Türk insanlarla ilişkilerin gelişmesinin neden bu kadar üstünde durduğuyla ilgili ise Türk bir aileyle yaşadığı hikayeyle cevap verdi. “Bir gün bir Türk ailenin babası bana, ‘biz burada yaşamaktan mutluyuz ve Türk olmaktan da gurur duyuyoruz, Neden bir seçim yapalım ki?’ demişti. Bu sözler beni çok etkilemişti” dedi.  

YURTTA SULH CİHANDA SULH

Dünyadaki ırkçılık ve kutuplaşmanın dijital dünyada git gide daha kesin çizgilerle belirlenmesine karşı üzüntülerini dile getire Wulff, dijital dünyadaki bilgi kirliliğinin insanların ayrışması için kullanıldığını ve dünya haberciliğine temkinli yaklaşılmasını söyledi. Nefret söylemlerine cevap niteliğinde ise Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatan Wulff “Dünyayı şekillendirecek imkanlara sahip olmaktan dolayı mutluluk duyun. Yurtta sulh, cihanda sulh!” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi