Haberler.com'un özel haberine göre, Türkiye ve Yunanistan arasında Ege'de sıcak saatler devam ederken, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırması bu sefer Kıbrıs adasında Türkler ve Rumları karşı karşıya getirdi.

Yunanistan'ın eski NATO komutanı korgeneral Christos Drivas, Güney Kıbrıs Rum medyasında katıldığı bir programda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal iddialarda bulundu. Drivas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayılmacı bir politika izlediğini iddia etti.

Drivas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk hedefi olarak Meis Adası'nı belirlediğini öne sürerek, "İlk hedefi Meis adasını almak. Daha sonra 25. meridyen doğrultusunda ilerleyerek bölgede hakimiyet sağlamak istiyor. Bu nedenle de dünyada nüfus toplama arayışı içerisinde. Rumları hedef alıyor ve Türklerin ateşini yükseltmek istiyor" ifadelerini kullandı.

NATO'nun adımları hakkında da değerlendirmede bulunan Drivas, "NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in izlediği politika çok iğrenç. Dengeli gidemiyor. NATO aslında Türkiye'yi kaybetmek istemiyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi