Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi’nde kuruyemişçilik yapan Osman Turan, kiracısı olduğu dükkanın sahibi ile müteahhitin anlaşarak binanın yıkılmasına karar verdiklerini, sonra da dükkanı boşaltmasının istendiğini söyledi.

Ancak dükkanı devralırken kendisine bunun bildirilmediğini, çıkması halinde de mağdur olacağını anlatan Turan, mal sahibi ve müteahhit ile görüşmelere rağmen anlaşamadı. Mağdur esnaf Turan, hem mal sahibi ve müteahhitten hem de belediyeden baskı gördüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Anlaşmak istediler ama...

Osman Turan, “Ben üç yıl önce dükkanımı devraldığımda ev sahibi bana binanın eski olduğunu ve müteahhite vereceğine dair hiçbir şey söylemedi. Ancak daha sonra söyledi ve çıkmamı istedi. Bunun üzerine kendisine mağduriyetimin giderilmesini, aksi takdirde çıkamayacağımı belirttim. Sonra müteahhitle birlikte geldiler; önce mağduriyetimin giderilmesi hususunda anlaşacaklarını, daha sonra ise vazgeçtiklerini belirttiler. Bunun üzerine bana baskı yapmaya başladılar” dedi.

Binada yok gösterildim

Turan, ”Mal sahibi ile müteahhit, belediye aracılığı ile 90 gün içerisinde binayı boşaltmam için tebligat gönderdiler. Zabıta ekiplerinin getirdiği tebligat ile belediye yapı denetim müdürlüğüne gittiğimde 90 gün normal, 30 gün ek süre verileceği beyan edildi. Fakat Muratpaşa Mahallesi Muhtarı ile müteahhit, devletimizin verdiği süreyi beklemeden beni binada yok gösterip adıma ilişik kesme raporu hazırladılar. Hazırlanan bu rapordan haberdar olduktan sonra, önce Bayrampaşa Belediyesi’ne, daha sonra da savcılığa şikayette bulundum. Doğacak herhangi bir kötü vakadan mahalle muhtarı, ev sahibi, müteahhit, kaymakamlık, belediye ile zabıta personeli sorumludur” dedi. Turan hukuki mücadelesini de sonuna kadar sürdüreceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi