Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, vatandaşların evlerinin altında fay hattı olup olmadığını Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) internet sitesinde öğrenebileceklerini söyledi.

MTA İNTERNET SİTESİNDEN ÖĞRENİLEBİLİR

Türkiye’nin kendini bir deprem ülkesi olarak gösterdiği ve bu gerçekliğin acı yanını peş peşe yaşadığımız şu günlerde, herkes Elazığ için yardım eli uzatırken, bir yandan tekrar yaşanmaması adına alınacak önlemler sürekli konuşuluyor. Türkiye için depremin bir risk değil, yaşanması kesin gözüyle bakılacak bir afet olduğu insanlara anlatılırken, bir yandan yurttaşların içini rahatlatacak yenilikler de yaşanıyor.

EVİNİZİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR OLABİLİR

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, vatandaşların Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) internet sitesinde vatandaşların evlerinin yakınında veya direkt altında fay hattı geçip geçmediğini öğrenebileceklerini söyledi. Türkiye’nin deprem haritası ülke veya il bazında bakıldığında belliyken bunun en detaylı hali olan evlerimizin altından geçip geçmediği hususu, özellikle riskin arttığı şu günlerde büyük önem taşıyor. Er “ Bugün E-devlete giriş yaptığımıza-da parselimizin zemin özelliklerini de görebiliyoruz. Dolayısıyla doğal afet anlamında çok net bilgilere sahip olabiliriz. Bunların yanı sıra en önemli şey binaların güvenliğidir. Binalarda mühendislik hizmeti alınmamışsa o bina güvenli bina değildir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi