AK Parti'de geçmiş dönemlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak da görev yapan Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilliğinden ve partisinden istifa etti. Ahmet Eşref Fakıbaba istifa kararını sosyal medya hesabından duyurdu.

Manidar bir paylaşımla istifasını duyuran Fakıbaba, "2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için ana oy veren hemşerilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur" ifadelerine yer verdi.

Gündeme bomba gibi düşen bu gelişme sonrası sürpriz bir iddia daha ortaya atıldı. O iddia AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın da istifa edeceği yönünde... Bu iddiaları güçlendiren tez ise Atalay'ın Fakıbaba'nın istifa paylaşımını beğenmesi...

Büyük yankı uyandıran bu gelişme sonrası Atalay cephesinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "Sn Fakıbaba'nın Ak Parti'den ayrıldığına dair bildirimine beğenim dokunmatik sebebiyle sehven olmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.