İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi binasında, 26 Eylül Perşembe saat 13.59'da meydana gelen depremden sonra öğretim görevlileri ve öğrencilerin endişe duyduğu iddia edildi. Uzun yıllardır İletişim Fakültesi olarak hizmet veren bina için öğrenciler bir an önce hasar tespit çalışmalarının yapılmasını talep ediyor.

KİMSE İÇERİYE ALINMADI

Perşembe günü meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki sarsıntının ardından öğretim görevlileri, öğrenciler ve fakülte çalışanları büyük korku yaşadı. Depremin hemen sonrasında bina acil olarak boşaltılırken bir süre içeriye kimse alınmadı. 30 yılı aşkın süredir hizmet veren bina için daha öncede "sağlam" olmadığı iddialarında bulunulmuştu. Yeni eğitim ve öğretim programının da başlamasıyla yoğunluk yaşanan fakültede, öğrenciler gerekli olan hasar tespit çalışmalarının yapılmasını ve yapılan tetkiklerin ne durumda olduğuyla ilgili bilgilendirilmek istiyor.

ÇAPA'DA OTURMA EYLEMİ

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri de 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra binalarının sağlam olmadığı gerekçesiyle okulun bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı. "Mezar taşı değil, diploma istiyoruz" şekilnde pankart hazırlayan öğrenciler, sosyal medyadan da seslerini duyurabilmişlerdi.