Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, çok sayıda kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle aldığı 11 bin yılı aşkın hapis cezasını çektiği Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde ölü bulundu. Özer’in, sabah sayımı sırasında banyoda havlu ve çarşafla asılı halde olduğu tespit edildi.
Cezaevi görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Özer’in cansız bedeni, olay yerindeki ilk incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili adli soruşturma başlatılırken, ölümün ardındaki detaylar kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
İddialara göre, Özer ölümünden bir gece önce infaz koruma memurlarına, “Şubat ayında çıkacağım” ifadesini kullanmıştı. Aynı akşam saat 00.00 civarında yapılan ikinci kontrolde ise Özer’in televizyon izlediği ve uyumaya hazırlandığı belirtildi.
Cezaevi güvenlik kameralarına göre, sabah saat 05.30 civarında koğuştaki televizyonun kapandığı fark edildi. Saat 08.00’de yapılan sabah sayımında koğuşa giren görevliler, banyoda asılı haldeki Özer’i buldu. Bu gelişmeler, olayın planlı mı yoksa ani bir karar sonucu mu gerçekleştiği sorusunu akıllara getirdi.
Habertürk’ün aktardığı bilgilere göre, Özer’in eşyaları arasında intihar hazırlığını adım adım tarif eden notlar bulundu. Notlarda “Tabureyi koy, ipi sıkıca boynuna geçir” gibi ifadelerin yer aldığı iddia edildi. Bu notların, Özer’in ölmeden kısa bir süre önce intihar planını detaylı şekilde yazdığına işaret ettiği öne sürüldü.
Ancak bazı kaynaklar, söz konusu notların Özer’e ait olup olmadığı ve olayın gerçekten intihar mı yoksa farklı bir senaryonun parçası mı olduğu konusunda şüpheler taşıyor.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
