İstanbul’un Fatih ilçesinde bir otelde konaklayan aileden ikisi çocuk üç kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Küçük yaştaki iki çocuk yaşamını yitirirken, anne yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Aynı otelde konaklayan iki turistte de benzer semptomlar görülmesi üzerine zehirlenme ihtimali güçlendi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.
Edinilen bilgilere göre, Almanya’dan 9 Kasım’da Türkiye’ye gelen ve Fatih’teki bir otelde konaklayan Servet ve Çiğdem Böcek çifti ile çocukları Kadir Muhammet (6) ve Masal (3), 12 Kasım günü mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvurdu. İlk tedavilerinin ardından otele dönen aile, gece saatlerinde fenalaştı. Yapılan müdahalelere rağmen iki çocuk hayatını kaybetti. Anne Çiğdem Böcek de tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.
Otelde Kalan İki Turist Aynı Belirtilerle Hastaneye Kaldırıldı
Olayın ardından dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Aynı otelde konaklayan İtalyan elektrik mühendisi Mustafa T. ve Faslı aşçı Reda F. de mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Her iki turistin sağlık durumunun stabil olduğu bildirildi. Üç arkadaşın, olaydan bir gün önce aynı yemekleri tükettiği ve otelde sadece damacanadan su içtikleri belirlendi.
Otelde Mutfağın Bulunmadığı Tespit Edildi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada, otelde mutfak bulunmadığı ve yiyecek hizmeti verilmediği ortaya çıktı. Otel odalarında yapılan detaylı incelemelerde, sadece kapalı damacana su tüketildiği bilgisine ulaşıldı. Bu sulardan alınan numuneler ve otel çevresindeki kamera görüntüleri incelemeye alındı.
Giriş Kattaki Odada İlaçlama Yapıldığı Belirlendi
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Fatih İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin otelde yaptığı denetimlerde ise çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı. Otelin giriş katındaki bir odada kısa süre önce ilaçlama yapıldığı, kullanılan bazı kimyasalların insan sağlığı açısından risk taşıyabilecek içerikler barındırdığı tespit edildi. İlaçlama belgeleri ve materyalleri detaylı analiz için toplandı.
Otel Sahibi: “Yiyecek Hizmetimiz Yok”
Otelin sahibi Orhan Oğlak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, işletmelerinde yemek servisi bulunmadığını, sadece kapalı su ikramı yaptıklarını belirtti. Gıda zehirlenmesi şüphesinin dışarıdan temin edilen yiyeceklerden kaynaklı olabileceğini vurgulayan Oğlak, "Turistlere yemek için bir yer önermemiz söz konusu değil, Ortaköy’deki satıcıya nasıl yönlendirmiş olabilirim?" ifadelerini kullandı.
Zehirlenmenin Kaynağı Neydi?
Yapılan çalışmalar sonucu Böcek ailesinin, 11 Kasım’da Ortaköy’deki bir seyyar satıcıdan midye yediği ve ardından bir restoranda yemek tükettiği belirlendi. Aynı gün başlayan mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine 12 Kasım’da hastaneye başvurdular. Ancak tedavinin ardından otellerine dönen aile, gece saatlerinde yeniden fenalaştı. Ne yazık ki çocuklar kurtarılamadı ve anne de ertesi sabah yaşamını yitirdi.
