Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmıştı. Sağlık durumuna ilişkin resmi açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Olumlu ya da olumsuz bir şey söylemek için henüz erken. Ancak, hastaneye geldiği ana göre çok daha iyidir" denildi. Açıklamada ayrıca "Dolaşıma giren söylentilere itibar edilmemesini rica ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz gün evindeki havuzun makine dairesinde oluşan arızayı gidermek isterken elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan Zeyrek, hastaneye kaldırıldı.
Zeyrek'in resmi hesabından yapılan açıklamada, Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu'nun verdiği bilgilendirmede "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mimar Ferdi Zeyrek'in tedavisi Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 24 saat esasla çalışan bir ekip ile yoğun bakımda devam etmektedir" denilerek "Başkanımızın durumu, alanında uzman hekimler tarafından da ayrıca takip ve istişare edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın tamamı şu şekilde;
"Hastane Başhekimi Sayın Prof. Dr. İsmet Topçu bugün yapmış olduğu açıklamada; "Talihsiz kazanın üzerinden 36. saat geçti. Sayın Ferdi Zeyrek yoğun bakımda 34. saatini tamamlamıştır. Tedavisi, çok dinamik ve değişkenlik gösteren bir süreç halindedir. Olumlu ya da olumsuz bir şey söylemek için henüz erken. Ancak, hastaneye geldiği ana göre çok daha iyidir. Bu nedenle resmi makamlar dışında dolaşıma giren haber ve söylentilere itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz." şeklinde bilgi vermiştir.
Yaşanan kazaya ilişkin soruşturma da savcılık ve yetkililerce yürütülmektedir.
Başkanımızın sağlık durumu hakkında gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Hastanede bizleri yalnız bırakmayan ve ilk günden beri özveriyle Başkanımızın yanında olan başta Başhekim Sayın Prof.Dr. İsmet Topçu ve kıymetli doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık emekçilerine, dualarını ve desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Ferdi Zeyrek başkanımızın en kısa sürede sağlığına kavuşacağına, canından çok sevdiği Manisa'ya için çalışmaya devam edeceğine dair derin inancımızı koruyoruz."