Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2009 yılında yapılan komiser yardımcılığı sınavında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) sınava hile karıştırarak kendi adamlarına soru ve cevapları vererek komiser yardımcısı yaptığını belirledi.

24 zanlı gözaltına alındı

Bunun üzerine 11 ilde 28 zanlıyı gözaltına almak için harekete geçildi. Operasyonda o dönem komiser yardımcısı olan 4'ü aktif polis olmak üzere 8'i cezaevinde 24 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 18'inin FETÖ terör örgütünün gizli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı tespit edildi.

Hepsi aynı şıkkı işaretlemiş

Aralarında profesör ve doçentlerin olduğu bilirkişilerin incelediği sınav kağıtlarında sınava katılanlardan sadece yüzde 10'luk kısmının bilebileceği zor soruları örgüt üyelerinin hepsinin doğru cevapladığını tespit eden bilir kişilerin bu olasılığın çok zor olduğu ve hayatın olağan akışına aykırı olduğunu bildirdiği öğrenildi.

Ayrıca zanlıların sınavda çıkan hatalı soruda bile hepsinin "c" şıkkını işaretlediği belirlendi.

Adliyeye sevk edildiler

Hatalı soruda zanlıların soru doğru kabul edilse işaretlenecek en son şıkkı hepsinin işaretlediği de öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların arasında İzmir'in yapmış olduğu FETÖ operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin de olduğu öğrenildi.