ANKARA (AA) - Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi, İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmaktan yargılanan bir sanığın tutukluluğuna itiraza ilişkin mütalaasındaki, "dosya kapsamıyla örtüşmeyen ve meslek etiğine aykırı" ifadeler nedeniyle Cumhuriyet Savcısı İsmail Lale'yi görevden uzaklaştırdı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ üyeliğinden yargılanan sanık Ahmet Yenisarı'nın tutukluluk haline itiraz edilmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı İsmail Lale, tutukluluğun kaldırılmasına yönelik mütalaa verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mütalaasındaki, "dosya kapsamıyla örtüşmeyen, meslek etiğine aykırı ve yorum içeren" ifadeler nedeniyle Lale hakkında, HSK'ye inceleme ve soruşturma izni verdi.

Bunun üzerine konuyu görüşen HSK İkinci Dairesi, savcı Lale'yi 3 ay süreyle tedbiren görevden uzaklaştırdı.

Lale, HSK tarafından önceki gün yayımlanan kararnameyle İzmir'den Gaziantep'e atanmıştı.

KUR-AN'I KENİM'İ MÜTALAAYA ALET ETTİ

Savcı Lale, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetleri mütalaaya alet etti. Savcı Lale, "FETÖ elebaşılarının, TSK'nın bazı unsurlarını iğfal ve dünya hırs ve emellerine alet etmekle, 15 Temmuz 2016 yılında devlete karşı girişilen ve belki 4-5 bin kişinin irade ve teşebbüs ettiği ihtilali, arkadaş veya taraftar bile olsa 4-5 milyon kişiye teşmil etmek, yani yetişkin nüfus olan 30- 40 milyonun, yüzde on beşini terörist ilan etmek ve devletin hasmı haline getirmenin ceza kanunun 1. maddesindeki toplum barışını koruma amacına da aykırı olduğu kanaatliyle…" diyerek tutukluluğun kaldırılması talepli mütaala verdi.

.