İstanbul
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Fildişi Sahili Norveç maç özeti 1-2 Haaland'ın golüyle 16 turu getirdi

Fildişi Sahili Norveç maç özeti 1-2 Haaland'ın golüyle 16 turu getirdi

2026 Dünya Kupası son 32 turunda nefesleri kesen bir maç oynandı. Fildişi Sahili ile Norveç, tur biletini almak için AT&T Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Fildişi Sahili Norveç maçı, son dakikalarda gelen golle Norveç'in 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı. Stale Solbakken'in öğrencileri, Emerse Fae yönetimindeki rakibini geçerek adını son 16 turuna yazdırdı.

Fildişi Sahili Norveç maç özeti

Fildişi Sahili Norveç maçında ilk yarıya Norveç damga vurdu. 39. dakikada Antonio Nusa, kaydettiği şık golle takımını 1-0 öne taşıdı ve devre bu skorla kapandı.

İkinci yarıda Fildişi Sahili oyuna ortak oldu. 74. dakikada Amad Diallo'nun golüyle skoru 1-1'e getiren Afrika ekibi, tur umutlarını yeniden canlandırdı. Ancak maçın kaderini belirleyen isim Norveç'ten geldi. 86. dakikada sahneye çıkan Erling Haaland, attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi ve galibiyeti getirdi. Kalan dakikalarda başka gol gelmeyince üç puan Norveç'in oldu.

Fildişi Sahili Norveç ilk 11'leri ne oldu?

Karşılaşmaya iki takım da iddialı kadrolarla çıktı. Norveç'in hücum gücünü Haaland ve Sörloth üstlenirken, orta sahada Ödegaard yön verdi. Fildişi Sahili ise Pepe ve Bonny ile gole yüklendi.

Fildişi Sahili ilk 11: Fofana, Doue, Kossounou, Agbadou, Konan, Kessie, Sangare, Oulai, Yan Diomande, Pepe, Bonny.

Norveç ilk 11: Nyland, Pedersen, Ajer, Heggem, Wolfe, Ödegaard, Berge, Berg, Nusa, Sörloth, Haaland.

Norveç son 16 turunda kiminle eşleşti?

Bu galibiyetle Norveç, turnuvada yoluna devam etme hakkını elde etti. Fildişi Sahili ise alınan sonucun ardından Dünya Kupası'na veda etti.

Norveç'in bir sonraki rakibi belli oldu. İskandinav ekibi, son 16 turunda Japonya'yı saf dışı bırakan Brezilya ile karşılaşacak. Güçlü rakip karşısında Haaland'lı kadronun nasıl bir oyun ortaya koyacağı şimdiden merak konusu. İki ekibin eşleşmesi, son 16 turunun en çok beklenen maçlarından biri olarak öne çıkıyor. Norveç açısından bu mücadele, turnuvadaki çıkışını sürdürüp sürdüremeyeceğinin de sınavı olacak.