Fransızların yayınladığı video ile koronavirüs salgının önceden planladığı ve aşısında çok önceden bulunduğu iddia edildi. Videoda konuşan kişi bu söylediklerini EP 1 694 829 B1 paten başvurusuna dayandırdı

Fransızların yaydığı video

Facebook üzerinden yaklaşık 24 dakikalık video paylaşan Fransızlar Covid-19 salgını ile ilgili patent detaylarına ulaştıklarını öne sürdü ve video boyunca bu olayı açıkladı. Aslında koronavirüs salgınının insan eliyle üretildiğini söyleyen Fransız aktivistler koronavirüs aşısının ise çok önceden bulunduğu hatta fareler başta olmak üzere birçok hayvan üzerinde denendiğini de söyledi. Video kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşırken patent numarası olan EP 1 604 829 B1 numarası en çok aratılanlar arasına girdi. 

Pasteur Enstitüsü 

Pasteur Enstitüsü, videoyu yayınlayan 5 Fransız aktivistin bu çalışmaları yaptığını iddia ettiği kuruluş. Amaç ise aşının bulunduğunu açıklayıp milyon dolararı kazanmak. Peki nedir bu Pasteur Estitüsü?

Fransa merkezli bir kar amacı gütmeyen kuruluştur. Vakfın kuruluş amacı özellikle biyoloji, mikroorganizmalar, hastalıklar ve aşılar hakkında araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmektir. Kurum ismini kendi zamanında modern tıp alanında önemli katkıları olan, pastörizasyon mucidi, şarbon basili ve kuduz virüsü için aşı geliştiren Louis Pasteur'den almaktadır. Enstitü 4 Haziran 1887 tarihinde kurulmuş ve 14 Kasım 1888 tarihinde hizmete açılmıştır.

Bir yüzyılı aşkın süredir Pasteur Enstitüsü bulaşıcı hastalıklara karşı savaşta ön planda olmuştur. Paris merkezli bu dünya çapındaki biyomedikal araştırma kuruluşu 1983 yılında AIDS hastalığına neden olan HIV virüsünü ilk kez izole eden merkezdir. Uzun yıllardır difteri, tetanoz, tüberküloz, çocuk felci, grip, sarıhumma ve veba gibi bazıları öldürücü olan hastalıkları kontrol etmek için tıp bilimindeki araştırma ve keşiflerden sorumlu olmuştur. 1908 yılından bu yana, sekiz Pasteur Enstitüsü araştırmacısı bilim adamı çalışmalarıyla Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü kazanmıştır. 2008 yılında ise bu ödülü iki Pasteur Enstitüsü araştırmacısı paylaşmıştır.

Editör: Haber Merkezi