Dünya genelinde çok sık hale gelen ve şirketlerin güvenlik duvarları hassas olduğu takdirde çok sık yaşanan bu siber saldırılar, en çok kullanıcıları mağdur ediyor. Gerçekleşen saldırının ardından iki kurumdan da açıklamalar geldi.

YOĞUN İNTERNET TRAFİĞİ SEBEP OLUYOR

Olayın ardından Garanti Bankasının yaptığı açıklamada,  "Dijital hizmetlerimize yönelik yoğun internet trafiği nedeniyle dijital kanallarımızda erişim sıkıntısı yaşamaktayız. İnternet servis sağlayıcılarımızla beraber sorunu gidermek için çalışıyoruz. Müşterilerimizin yaşadığı mağduriyet için özür dileriz." ifadeleri yer aldı.

SİBER GÜVENLİK UZMANLARI TARAFINDAN MÜDAHALE EDİLDİ

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç'ın ülkenin en yetkin ve en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olduklarını belirttiği açıklaması şöyle:

“Dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği siber saldırılardan birini biz de ülkemizdeki bazı kuruluşlara yönelik olarak yaşamak durumunda kaldık. Saldırı, Türkiye’nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur. Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir." ifadelerini kullanan Yusuf Kıraç, hizmetlerinden yararlanan vatandaşlara güvence verdi.