Hürriyet’te Genel Yayın Yönetmenliği görevine yeni başlayan gazeteci Ahmet Hakan, Kanal İstanbul Projesi üzerinden Ekrem İmamoğlu’nun siyasi stratejisini eleştirdi.

“SADECE KANAL İSTANBUL’LA AKILLARDA KALMAYIN”

Ahmet Hakan “dostane” uyarılar adı altında İmamoğlu’nun Kanal İstanbul üzerine sürdürdüğü mücadelenin proje nihayete erdiğinde kendisinde bir boşluğa düşme durumu yaratacağını dile getirdi. Hakan, İmamoğlu’nun Kanal İstanbul üzerinden gösterdiği kimlik ve duruşun çok tek boyutlu bir hale geldiğini, sadece Kanal İstanbul’a odaklanmasının doğru olmadığını belirtti. İmamoğlu’nun bir belediye başkanı olarak icraatlarını ortaya koyması gerektiğini yazan Hakan, böyle giderse sadece Kanal İstanbul Projesi ile anılacak bir başkan olacağını belirtti.

BİLİM İNSANLARI ARASINDAKİ FİKİR AYRILIKLARINA DİKKAT EDİN

İmamoğlu’nun bilim insanlarının görüşleriyle hareket ettiğini söylemesi üzerine Hakan, “Bazı bilim insanları “Kanal İstanbul depremi tetikler” diyor. “Bazı bilim adamları tetiklemez” diyor. Bilim ne derse o gibi sözler ederken bilim insanları arasındaki bu tür ihtilafları asla gözden kaçırmayın” ifadelerine yer verdi ve İmamoğlu’nun bilim insanlarının çeşitli fikirlerine kulak kabartması gerektiğini, tek taraflı bakmanın sakıncalı olduğunu ifade etti.

KÖTÜ BİR İZLENİM BIRAKABİLİRSİNİZ

İmamoğlu’nun Habertürk’te katıldığı programda “Ben herhangi bir konuk değilim. Ben İstanbul Belediye Başkanıyım. Bana herhangi bir konuk muamelesi yapamazsınız” ifadelerini eleştiren Hakan, İmamoğlu’nun halk nezdinde kötü bir intiba bırakabileceğini ifade etti. Hakan “Elinizde bir yaptırım gücü yokken yaptıklarınız, elinizde yaptırım gücü olduğunda yapacaklarınızın bir göstergesi sayılır” şeklinde köşesine yazdı.

Editör: Haber Merkezi