İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Gece yarısı sürpriz atama: Emniyette bir numaralı isim değişti

Gece yarısı sürpriz atama: Emniyette bir numaralı isim değişti

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü, valilikler ve MGK’da kritik atamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü ve valiliklerde dikkat çeken atamalar yapıldı. Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş merkeze çekilirken, göreve Nevşehir Valisi Ali Fidan getirildi.

Kararnameyle birlikte Ankara Valiliği’nde de değişim yaşandı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığı’na Ankara Valisi Vasip Şahin atanırken, Şahin’den boşalan Ankara Valiliği görevine Aydın Valisi Yakup Canbolat getirildi.

Adıyaman Valisi Osman Varol Aydın Valisi oldu. İstanbul Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük ise Adıyaman Valiliği görevine atandı. Göç İdaresi Başkanı Hüseyin Kök, Nevşehir Valisi olarak görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı’nda da önemli görevlendirmeler yapıldı. Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökhan Zengin, Personel Genel Müdürü oldu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Levent Kepçeli de genel müdürlük görevine getirildi.

Emniyet teşkilatındaki atamalar da dikkat çekti. Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç, Mersin Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve Siirt Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine Konya Emniyet Müdürü Maksut Yüksek atandı. Yüksek’ten boşalan Konya Emniyet Müdürlüğü’ne ise Yozgat Emniyet Müdürü Necmettin Koç getirildi. Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktal, Mersin Emniyet Müdürü oldu.

Elazığ Emniyet Müdürü Adnan Karayel Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne atanırken, Polis Başmüfettişi Aydın Karan Elazığ İl Emniyet Müdürü oldu. Polis Başmüfettişi Tuncay Pekin Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Özdemir ise Siirt Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde açık bulunan genel sekreter yardımcılıklarına da Füsun Arslantosun ve Alper Görkem Aksu atandı.