Sağlık Bakanlığı verilerine göre, birçok şehirde korona virüsü (Covid-19) vaka sayısında düşüş gözlemlenirken Uşak’ın da aralarında bulunduğu 9 ilde pozitif vakalarda artış tespit edildi.

Resmi açıklamalara göre Uşak’ta şu ana kadar 2 bin 950 kişiye test yapıldı. Toplam vaka sayısı ise 441 olarak açıklandı. Ancak nisan ayının ilk haftası 38 olan pozitif vaka sayısının beklenmeyenin üstünde artış göstermesi, işçiler ve yurttaşlar tarafından endişe ile karşılanıyor.

Önlemler yetersiz kaldı

Türkiye’deki en büyük tavuk üretim fabrikalarından biri olan Gedik Piliç, Uşak’ın Eşme ilçesinde faaliyetini sürdürüyor. Salgının etkisini artırmasıyla birçok fabrika üretimi durdurmuş yahut kısıtlı devam etmişti. Yaklaşık 2 bin işçinin çalıştığı Gedik Piliç’te, yetersiz önlemler sonucunda 86 işçide korona virüsü tespit edildi.

Valilik yetkilisi, “Fabrika önlem almayınca vaka sayısı patladı. Gedik Piliç’in mevcut iki tane kesimhanesi var. Onlardan bir tanesi kapatıldı. Fabrikada filyasyon çalışması yapıldı. Akabinde, pozitif vakaların temaslı olduğu yaklaşık 540 kişiye ev karantinası uygulanıyor. Bunun yanı sıra 480 berber-kuaförden, alınan örnekler sonucunda 26 kişinin daha pozitif olduğu saptandı. Bu iki olayın toplamı 112 vaka yapıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi