05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Gözler Mısır'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı zirveye Netanyahu da davet edildi

Gözler Mısır'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı zirveye Netanyahu da davet edildi

Gazze’deki ateşkesin ardından dünya liderleri Mısır’da toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı “Şarm el-Şeyh Barış Zirvesi”ne İsrail Başbakanı Netanyahu da davet edildi. Zirvede kalıcı ateşkes ve Gazze’nin yeniden inşası masada olacak.

Gazze’de ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından dünya liderleri “Şarm el-Şeyh Barış Zirvesi” için bugün Mısır’da bir araya geliyor. Zirveye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da davet edildi.

Zirveye Sürpriz Katılım

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze’nin yeniden inşası ve ateşkes sürecinin ele alınacağı zirveye İsrail Başbakanı Netanyahu’yu da davet etti. Mısır’ın resmi açıklamasında, Netanyahu’nun toplantıya katılmasının beklendiği bildirildi.


 

Erdoğan Kritik Zirvede

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de kalıcı barış sürecinin detaylarının ele alınacağı zirveye katılmak üzere sabah saatlerinde Mısır’a gitti. Zirvede, ateşkesin sürdürülebilirliği ve insani yardım koridorlarının güçlendirilmesi görüşülecek.

Dünya Liderleri Şarm el-Şeyh’te

Mısır’ın ev sahipliğindeki toplantıya;

ABD Başkanı Donald Trump,

Ürdün Kralı II. Abdullah,

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani,

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev
gibi birçok lider katılıyor.

Ayrıca Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Pakistan, Kanada ve Norveç gibi ülkeler zirvede başbakan düzeyinde temsil edilecek.

20’den Fazla Ülke Masada

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ve Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa da zirvede yer alacak. Böylece 20’den fazla ülke lideri Gazze’de kalıcı barış için aynı masada buluşacak.

Ateşkes Sonrası İlk Yüz Yüze Temas

Zirve, 8 Ekim 2023’te başlayan İsrail saldırılarının ardından Gazze’de varılan ateşkesin resmen uygulanmaya başlamasından sonra gerçekleştirilen ilk üst düzey diplomatik toplantı olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *