Dünya Sağlık Örgütü’nün “küresel acil durum” uyarısıyla koronavirüsün yayılmaması için alınan önlemler giderek artıyor. Sağlık Bakanlığı havaalanlarından sonra gümrük limanlarında da denetleme merkezlerine önlemleri artırması için talimat verdi.

“SAĞLIĞI TEHDİT EDECEK OLURSA İZİN VERMEYİZ”

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Ambarlı Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Murat Serdar Karadeniz, 33 sağlık denetleme merkezi bulunduğunu ve olağanüstü durumlar için hazır olduklarını belirtti. Karadeniz limana yanaşan gemilerin genelde kuru yük gemileri ve konteyner olduğunu, gemilerin yaklaşmadan evvel sağlık durumlarını bildirdiklerini belirtti. Karadeniz “Halk sağlığını tehdit edecek herhangi bir durum var ise biz bunlara pratika yani izin vermeyiz dedi”

“ŞU ANA KADAR KORONAVİRÜSLE KARŞILAŞMADIK”

Verilen bildirime göre sağlık açısından bir sıkıntı olursa nasıl müdahale edileceği konusunda konuşulduğunu ifade eden Karadeniz “Sadece enfeksiyon ya da koronavirüs açısından değildir. Kimyasal, biyolojik ya da radyolojik bütün tehlikeler karşısında zaten önlemlerimizi alıyoruz. Şu ana kadar hernagi bir koronavirüs vakamız olmadı. Eğer olur ise gemi içerisinde tetkiklerimizi yaparak zaten numunelerimizi orada alacağız.

Editör: Haber Merkezi