İzmir’de nefes kesen bir operasyonla yakalanan, Almanya’da “Köln’ün Babası” olarak tanınan organize suç örgütü lideri Coşkun Necati Arabacı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Uluslararası suç faaliyetleriyle adını duyuran Arabacı'nın Türkiye'ye gelişi, güvenlik güçlerinin titiz takibiyle sona erdi.
Havalimanında Pusu: Cehennem Necati Gözaltında
İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aylardır süren teknik ve fiziki takiplerin ardından düğmeye bastı. 5 Ekim sabahı Adnan Menderes Havalimanı'na ayak basan 53 yaşındaki Coşkun Necati Arabacı, uçağından iner inmez geniş güvenlik önlemleri altında gözaltına alındı.
Almanya'da “Cehennem Necati” ve “Köln’ün Babası” lakaplarıyla bilinen Arabacı'nın, kara para aklama, uluslararası uyuşturucu ve silah kaçakçılığı gibi ağır suçlarla bağlantılı olduğu ortaya kondu. Örgütün Türkiye uzantısına dair önemli ipuçlarına da ulaşıldığı öğrenildi.
Emniyet’te Sorgulandı, Mahkemeye Sevk Edildi
Operasyonun ardından Arabacı, sorgulanmak üzere İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada yapılan kapsamlı sorgulamada, hakkında toplanan deliller detaylı şekilde incelendi.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Arabacı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişme, hem ulusal hem de uluslararası medyada geniş yankı uyandırdı.
Savcılıktan Açıklama: Suç Örgütü ve Nitelikli Yağma
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Arabacı’nın “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” ve “Nitelikli Yağma” suçlamalarıyla yargılandığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“05.10.2025 tarihinde İzmir ili Gaziemir ilçesi Adnan Menderes Havalimanı'nda gözaltına alınan şüpheli Coşkun Necati Arabacı hakkında, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak' ve 'Nitelikli Yağma' suçlamalarından dolayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca 1 gün süre ile gözaltı uzatma kararı verilmiştir.”
