İstanbul İstiklal Caddesi'nde dün 16.20 sıralarında bombalı saldırı meydana geldi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı.

İstiklal Caddesine İBB yönetimi tarafından konulan peyzaj ve banklar saldırı sonrası tekrar gündeme geldi.

"SİYASET YAPMA" DEDİ, BANKLARA OTURMAYA DAVET ETTİ

Beyoğlu Belediye Başkanı’nın, Ekrem İmamoğlu’nu İstiklal Caddesi’ne bank konulmasının güvenlik zaafiyeti doğuracağı konusunda uyardığı ve Ekrem İmamoğlu’nun, kendisini “siyaset yapma” diyerek banklara oturmaya davet ettiği konuşması ortaya çıkmıştı.

GÜVENLİK RİSKİ OLUŞTURDUĞU İÇİN CADDEDE ÇÖP KOVASI BİLE BULUNDURULMUYORDU 

Şehirlerin işlek caddelerinde terör saldırılarına karşı tedbir amaçlı olarak toplatılan çöp konteynerleri ile birlikte peyzaj ve banklarda terör tehdidine karşı risk oluşturuyor.

BEYOĞLU BELEDİYESİ KALDIRTMASINA RAĞMEN CHP'Lİ BELEDİYE TAKRAR YERLEŞTİRDİ

O dönem, İstiklal Caddesi’nde incelemelerde bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, "Bir yıla yakındır buradaki süreç, Beyoğlu Belediyesi ile yazışılıyor. Yani yazışmalar yapılıyor. Değişim yapılacağı bilgisi veriliyor vs. Buna duyarsız kalındı. Üzerinden siyaset yapıldı. Bunun üzerine siyaset yapılması, buna bile siyaset yapılması yazık. İlçe Belediye Başkanı'mız, işine odaklandığında başarılı oluyor. İşine odaklandığında, bizimle diyaloğa geçtiğinde birçok sorunun çözüldüğünü gördük. İlçe Belediye Başkanı'mıza, başka ilçe belediye başkanları gibi yapmamasını, belediye başkanlığına odaklanmasını, hatta yorulduğunda bu banklara oturmasını diliyorum." açıklamasını yaparak Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'a karşı dalga geçercesine bir cevap vermişti.

İmamoğlu açıklamasının devamında, "Açıkcası şu anda bu bir konu mudur? Konuşulmalı mıdır? Çok üzücü. Biz bu günlerde bir arada olmalıyız. Ama kalkıpta bir saksıya kusur bulma kafası, doğru bir kafa değil. Yani akşam buna müdahale etmek, ilk işmiş gibi buna bakmak doğru bir kafa değil. Bir arada, ortak bir tavırla saksılara göz koymak değil de saksılara suç bulmak değil de saksıları çalıştırmak lazım" ifadelerine yer verdi.

 ESNAF DA İMAMOĞLU'NA DURUMU ŞİKAYET ETTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bombalı saldırının ardından Taksim'de gerçekleştirdiği ziyarette yanına gelen esnaf ağaçların kaldırılmasını istedi. İBB tarafından İstiklal Caddesine bırakılan saksılar için esnaf, 'Başkanım daha önce çöp kovaları kondu, içine bombalar kondu. Bütün esnaf ağaçların kaldırılmasını istedik' dedi.

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ ÇEKEN SAVUNMA: SAKSILARI ÇALIŞTIRMAK LAZIM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bombalı saldırının yaşandığı İstiklal Caddesi'nde esnafı ziyaretinde "Açıkcası şu anda bu bir konu mudur? Konuşulmalı mıdır? Çok üzücü. Biz bu günlerde bir arada olmalıyız. Ama kalkıpta bir saksıya kusur bulma kafası, doğru bir kafa değil. Yani akşam buna müdahale etmek, ilk işmiş gibi buna bakmak doğru bir kafa değil. Bir arada, ortak bir tavırla saksılara göz koymak değil de saksılara suç bulmak değil de saksıları çalıştırmak lazım" ifadelerine yer verdi.

MURAT ONGUN'UN GÜLMESİ DİKKAT ÇEKTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşrken İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'un gülmesi dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi