Van’da aynı bölgede yaşanan çığ felaketleri nedeniyle 38 kişi hayatını kaybetti. İlk çığ felaketinde beş kişi yaşamını yitirmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. İlk çığ felaketinde kar altında kalan iki kişiyi kurtarmak isteyen ekiplerin de üzerine çığ düştü ve hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükseldi.

UYARILARI DİNLEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Habertürk TV’deki 'Para' programında yaşanan çığ felaketi konuşuldu ve AKUT Derneği yönetim kurulu başkanı Recep Şalcı çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Ancak, HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, çığ felaketinin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AKP milletvekili Gülşen Orhan’un yapılan uyarıları dinlememesi üzerine yaşandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AKP milletvekili Gülşen Orhan’un uyarıları dikkate almayarak iş makineleri ile yola çıktığını ifade eden Bülent Aydemir, şöyle devam etti:

“Yola çıkmadan önce Gülşen Orhan 4-5 iş makinesini yanına alıyor. Narlıca Kara Yolları İstasyonu’ndan alıyorlar araçları. İş makineleri yolu açarak buradan geliyor. Burada çığ tehlikesi var kar yolu kapatmış iş makineleriyle öncesinde müdahale edilmiş başka bir noktaya. Çığı tetikleyen şeylerden biri de yüksek desibel. Buraya kadar geliyorlar. Yolda telefon çekmiyor. Burada 3 bin 500 metre rakımdan söz ediyoruz. Ve orada çığın altında kalıyor minibüs. Daha sonra Can ve Şırnak’tan askerler oraya sevk ediliyor. Jandarma ve korucular da ikinci çığın altında kalıyor ve şehit oluyor. Öncesinde bir tedbirsizlik olduğu kesin. ‘Yola çıkılmasın’ deniliyor çıkılıyor iş makinesi ile yol açılıyor. Sonrasında bu tür olaylarda aynı bölgede ikinci çığ tehlikesi olabileceği beklentileri var. Tedbirsizlik olduğu görülüyor. Olayın meydana gelmesinden önce yola çıkılması.”

Editör: Haber Merkezi