Türkiye’de otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretimin uzun yıllar devam ettirdikten sonra İsviçrelilere satılan Temsa’dan üretimin durması ve haciz işlemlerinin başlamasına ilişkin resmi açıklama geldi.

Üretimi durdurma kararı alan ve ekonomik sıkıntı içerisinde olduğu düşünülen şirketin mali tablosunun perde arkası daha sonra açıklık kazanmıştı. Birçok ödemesinin geciktiği ve hala daha kesinleşmeyen milyar liraların üzerinde bir borcu olduğu bilgisi alınan Temsa için haciz işlemleri başlatılmıştı. Bugün TEMSA Ulaşım Araçları A.Ş’den resmi açıklama geldi.

KREDİLER YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Şirketin kredilerinin yapılandırma işlemiyle ilgili bilgi veren açıklamada devirden önce hukuka aykırı bir durum olmadığının altı çizildi. “Kasım 2019 sonu itibariyle 11 aylık ihracat 104 milyon dolara ulaşmıştır. Şirketimizin bankalara olan borçları da kısmen ödenmeye devam etmiştir” ifadelerine yer verilen açıklamada borçların “kısmen” ödenmeye devam etmesi ekonomik gidişatın düzensiz seyrettiğinin göstergesi olarak yorumlandı. Krediler için yapılandırma işlemlerine değinen yetkililer “2020 yılında ödeme vadesi gelecek kredilerimiz için de yeniden yapılandırma talebinden bulunulmuştur” dendi.

KREDİLERİN VADESİNDEN ÖNCE İSTENMESİ ÜRETİMİ DURDURDU

Üretimin durdurulması ve haciz kararlarına açıklık getiren TEMSA Ulaşım Araçları A.Ş, “2020 ilk çeyreği için 26 milyon ihracat avansı alınmıştır. Ancak bankaların kredilerini vadesinden önce erken çağırması ve uygulanan hacizler üretimin mecburen durmasına sebep olmuştur” açıklaması yapıldı. Siparişlerin ve ihracatın hız kesmeyeceğine ve borçların yapılandırılmasıyla birlikte düzen sağlanacağına yönelik yapılan açıklamada işçilerin durumuyla ilgili bilgi verilmedi.