04 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM HAKMAR iddianamesi tamamlandı: 27 kişi hakkında ağır suçlama

HAKMAR iddianamesi tamamlandı: 27 kişi hakkında ağır suçlama

FETÖ'nün finans yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir aşamaya gelindi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerinin sahibi Zeki Doruk’un da aralarında bulunduğu 27 kişi hakkında ağır suçlamalar yer aldı.

FETÖ'nün finans yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir aşamaya gelindi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerinin sahibi Zeki Doruk’un da aralarında bulunduğu 27 kişi hakkında ağır suçlamalar yer aldı.

MİT ve Emniyetin Ortak Operasyonuyla Çökertilen Finans Zinciri

15 Temmuz sabahı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, FETÖ’nün mali ayağında aktif görev alan 27 kişi gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında bulunan HAKMAR Şirketler Grubu Başkanı Zeki Doruk’un, yurt dışından aldığı talimatlarla örgüt üyelerine sistematik para aktardığı ortaya kondu.

Yapılan aramalarda, Doruk’un kendi el yazısıyla yazdığı bir vasiyetname bulundu. Bu vasiyette, tüm mal varlığını FETÖ’ye bırakacağı yönündeki ifadeler dikkat çekti.

22 Şirket ve 27 Şüpheli Şahıs Hedefte

İddianamede, Zeki Doruk ve Adem Doruk’un da aralarında olduğu 15 şüpheli için "silahlı terör örgütüne üye olmak"ve "terörizmin finansmanına destek sağlamak" suçlarından 14 yıl 2 aydan 28 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 12 şüpheli için ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi.

Ayrıca FETÖ’ye ait olduğu tespit edilen 22 şirkete el konulması ve tüm malvarlıklarına müsadere uygulanması talep edildi.

Kayyum Atanan Şirketler Açıklandı

Soruşturma kapsamında kayyum atanan 22 şirketin isimleri şöyle:

Unkar Gıda

Haket Hayvancılık

Yumtat Gıda

YZK Eşmekaya Tarım

Erendoruk Tarım Hayvancılık

HD Dağıstan Tarım Hayvancılık

Yumtat Gıda Üretim Sanayi

Rençber Bakliyat

Kıdemli Kırtasiye Kozmetik

Akmeltem Züccaciye Tekstil

Ayata Eğitim Hizmetleri

Gül Doruk Tarım Hayvancılık

NDoruk Tarım Hayvancılık

Hak Yapı Sanayi (Tasfiye Halinde)

Haktat Zeytincilik Gıda

Kazova Gıda İthalat İhracat

Sivas Birlik Tarım Ürünleri

Boztat Gıda

MBA Global İnşaat

HAKMAR Gıda

HAKMAR Mağazacılık

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *