Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sabrımız tükendi" açıklamasından sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da konuşmalarının ardından gözler Suriye'nin kuzeyine çevrildi.

Peki operasyon ne zaman yapılacak?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bu konuda çarpıcı ifadeler kullandı.

Selvi'nin bugünkü yazısı şöyle:

"Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, “Sabrımız tükendi” açıklaması geldi. Sonra onu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD ve Rusya’ya dönük eleştirileri takip etti. Bu ne demek? İdlib’e operasyon hemen geliyor mu? İdlib’den şehitlerimiz gelmesi üzerine Ankara’da rahatsızlık artmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı ile görüşmesinden sonra şehitlerimizin gelmeye devam etmesi rahatsızlık katsayısını yükseltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışından sonra Ankara’da ne yapılıyor? Önce en üst seviyeden Türkiye’nin kararlılığı ortaya konuldu. Bunun bir defalık bir tepki olmadığını anlatmak için bakanlar tepkilerini sürdürdü. Bir yandan da “Harekât Planları” yapılıyor.

Operasyon hazırlığı sürdürülüyor. Ama bugün yarın bir operasyon var mı derseniz, şimdilik kararlılığımızın anlaşılıp gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Yok eğer saldırılar sürerse aynen “Barış Pınarı Harekâtı”nda olduğu gibi bir gece yarısı gireriz."

Editör: Haber Merkezi