Hafta için her akşam 360 Tv'de yayınlanan 'Ben Bilirim' yarışmasında Hasan Ali Yücel isminin bir türlü bilinememesi alay konusu oldu.

Akşam saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen "Ben bilirim" adlı yarışma programında çıkan, ""Türk milli eğitiminin mihenk taşlarından, Köy Enstitülerinin kurucusu kültür ve siyaset adamıdır" sorusu yarışmacıları gafil afladı. 

BONUS HARF VERİLMESİNE RAĞMEN

Sunucu Alper Taş'ın sunduğu Ben Bilirim programında Hasan Ali Yücel sorusu sosyal medyanın gündemine oturdu. Yarışmacıların soruyu tahmin edememesinden sonra iki joker hakkı verildi. Buna rağmen yarışmacılar, "Orhan Ali Gürel, Orhan Ali Püren, Osman Ali Güzel ve Osman Ali Gürel" gibi yanıtlar verdi. Türk Eğitimi'nin gelişmesinde önemli bir yeri olan Hasan Ali Yücel'in bilinmemesi birçok sosyal medya kullanıcı tarafından eleştirildi. 

HASAN ALİ YÜCEL KİMDİR?

Hasan Ali Yücel, Türkiye için devrim niteliğinde olan "Köy Enstitüleri"nin kurucusu, aynı zamanda Milli Eğitim eski bakanıdır. 17 Aralık 1897'de İstanbul'da doğan öğretmen Hasan Ali Yücel'in ismi aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde yaşatılmaktadır. Beyazıt'ta bulunan fakülte İstanbul Üniversitesi rektörlük binasının karşısında yer almakta.

Editör: Haber Merkezi