Türkiye, gözünü Hatay'daki büyük yangına çevirmişken, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da yangın çıktı.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Yukarı Çiyanlı köyünde çıkan yangında şu ana kadar iki ev yanarken yangının ilerleyiş istikametindeki evler boşaltıldı.

20 arazöz ,3 iş makinesi ve 150 civarında orman yangın söndürme işçisi karadan, Adana Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 yangın söndürme helikopteri ise yangına havadan müdahale etti. 

Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık “Yukarı Çiyanlı köyümüzde çıkan yangın devam ediyor. Helikopter ve arazözlerle yangına müdahale ediyoruz. Bütün ekiplerimiz köylülerimiz hep beraber yangını söndürmek için çabalıyoruz. İnşallah kısa bir sürede yangını kontrol altına alacağız” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Ayşepınarı mevkiinde çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları sürerken, ilçeye bağlı Kuzgun Mahallesi'nde 4 ayrı noktada çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına 20 arazöz, 1 yangın söndürme uçağı ve iş makineleri müdahale ediyor. 4 farklı noktada devam eden orman yangınında şu ana kadar 10 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, “Şu anda Kuzgun köyümüzde çıkan orman yangını sürüyor. Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler yangına müdahale ediyor. Çevre il ve ilçelerden gelen arazözler de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Ayrıca Andırın Belediyemiz ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmaları için yangın alanına sevk ettik. İnşallah kısa sürede yangını söndüreceğiz” dedi.