Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, uydurma kimliklere piyasa fiyatı yüksek ilaçlar satan ve ücretli sağlık raporu veren, içlerinde doktorların da bulunduğu 49 şüpheli şahıstan 31’i tutuklandı. İlk olarak ifadeleri alınan kişilerin emniyetteki işlemleri yapıldı. Ardından savıcılığın kararıyla 3 kişi serbest bırakıldı. Tutuklanan 31 kişinin dışındakiler ise denetlenme koşuluyla serbest bırakıldı.

PİYASA DEĞERİ YÜKSEK İLAÇLAR SATTILAR

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve içlerinde doktorların da bulunduğu kamu çalışanları, kanser ilaçları, enfeksiyon ilaçları gibi yüksek fiyatlı ürünleri hayali kişilere reçete edip Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) fatura ederek 5 milyon TL’lik bir para elde etti. Hastane içerisinde organize bir şekilde yapılan vurgun iddialarını araştıran ekipler, 49 şüpheliyi gözaltına aldı.

ORGANİZE BİR YAPILANMA

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen yetkiyle harekete geçen polis ekipleri, bir süredir hastane çalışanları üzerinde yürüttüğü çalışma kapsamında tutuklanan 49 şüphelinin SGK’yı dolandırdığını fark etti. İçlerinde doktor, ilaç mümessili, eczacı kalfası ve hastane çalışanlarının bulunduğu birçok kamu çalışanının uzun süredir organize bir şekilde para akladıkları fark edildi.

Editör: Haber Merkezi