CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Öztrak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'inci yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatarak, "Devletimizin ve ordumuzun içine özenle yerleştirilen, himaye edilen bazı mankurtlar, 15 Temmuz 2016'da Gazi Meclisimizi bombaladı. Milletimiz o gece devletini, sokaklardan topladı. 251 yurttaşımız şehit düştü. 2 bin 196 yurttaşımız ise yaralandı. Biz tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla, rahmetle anıyoruz." dedi.

"MİTİNG CHP'NİN DEĞİL"

Öztrak ayrıca, İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile HDP'li yöneticilerin de katıldığı mitingle ilgili eleştirilere de yanıt verdi.

Soyer'in bir konuşma gerçekleştirdiği mitinge ilişkin CHP Sözcüsü, "Miting, CHP'nin düzenlediği miting değil. İzmir Emek Platformu'nun düzenlediği bir miting. Belediye Başkanımız da davet edilmiş, o da davete icap etmiş ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi