Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu gürültü kirliliğine engel olmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Uluç, bugünkü yazısında "Yani İmamoğlu Başkan, seçim kampanyanızda "İstanbul'un gürültü kirliliği sorununu çözeceğim" dediğinizde niçin deliler gibi sevindiğimi anladınız mı?. "Yıllar, ama yıllardan beri birisi nihayet İstanbul'a, İstanbul insanına sahipleniyor" dedim.. Peki ne yaptınız?. Bizim gazetenin köşesine, görülmez mesafede bir "Korna Yasağı" simgesi diktiniz..

Yetkiniz, gücünüz o kadarmış diye de açıklama yolladınız.. Gürültü, eski tas eski hamam.. Bu mudur, "Şehrin anahtarına sahip, emanete sahip, şehre sahip, halkına, insanına sahip olmak" İmamoğlu Başkan.. Bu mudur?" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun seçimi kazanırken "Her şey çok güzel olacak" dediğini hatırlatan Uluç, bir okurundan gelen mektubu da paylaştı. İbrahim Su isimli okurun gürültü teröristleri yüzünden evinde rahat uyuyamadığını belirttiğini vurgulayan Uluç, "Bu çığlığı duyabildiniz mi?. Basın bürosu bu yazıyı önünüze koyduysa ve okuma zahmetine katlandıysanız şaşarım..

Çünkü dedim ya, siz eski halk adamı, halkının rahatını ve onu geliştirmeyi düşünen dostum, sevdiğim, saydığım, örnek gösterdiğim İmamoğlu değilsiniz.

Çevrenizi saranların gazına geldiniz. Değiştiniz. Burnunuz büyüdü. Kibirlendiniz. "Ben Koskoca İstanbul Belediye Başkanıyım" dediniz ve biz İstanbul halkından koptunuz. Kendi verdiğiniz, "Her zaman ara..

Her zaman bulaşalım" diye verdiğiniz telefonları bile açmaz oldunuz. Bu yüzden, İstanbullu İbrahim Su adlı okurun mektubu da önünüze gelmez. Gelse de okumaz buruşturur, çöpe atarsınız..Çünkü ona da bana verdiğiniz cevabı verip sıyrılacaksınız nasılsa.."Ben bu işi çözerdim ama yetkim yok!." Madde 1.. Onu seçim öncesi söz verirken düşünecektiniz.

Madde 2.. Vatandaş, Hatice'ye değil, neticeye bakar.. Bu vatandaşın sorunu ise ve söz verdiyseniz hele, çözeceksiniz" yorumunu yaptı.