Hande Fırat’ın “Gece görüş” programına katılan Dr. Hulki Cevizoğlu Gündemden düşmeyen 128 Milyar dolar tartışmasının çıkış kaynağını CNN'de açıkladı.

Cevizoğlu:" Bunu ilk gündeme getiren kişini CHP ve AK Partili olmadığını, muhalif bir iş adamı olduğunu yurt dışında yaşadığını eskiden Türkiye'de bankası ve gazetesi olan, devlette önemli görevlerde bulunmuş, her kesimin itibar ettiği, bir iş adamı olduğunu, bu iş adamının AK Partiye yaklaşma, yakınlaşma ilişki kurma girişimlerinin olduğunu, Ak Parti tarafından bu iş adamına gerekli ilgi ve alaka gösterilmeyince, Bir gazetenin ekonomi yazarına 128 milyar dolar olayını aktardığını, bu iş adamının açıklamalarıyla, muhalif gazetenin köşesine taşındığı, daha sonra TV gündeme geldiğini, burdan da CHP alarak gündeme taşıdığını açıkladı.

Bu haber kaynagına Merkez bankasındaki 128 doların ne olduğunu sorduğunu, o kisininde bu paranın buharlaşmayacağını paranın buharlaşmasının söz konusu olmadığını, bunun 2017 yılında Merkez Bankası ve Hazine arasında yapılan protokol gereği farklı işlemlerden kaynaklandığını, yasal bir işlem olduğunu aktardı."

Editör: Haber Merkezi