Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Suriye sınırının sıfır noktasında yer alan İdlib’deki faaliyetlerin kontrolünün sağlandığı 2. Ordu Taktik Harekat Merkezi'ne gitti. Son durumla ilgili detaylı bilgi alan Bakan Akar, İdlib'de görev yapan personelle telsiz konuşması yaptı. 

Verdiği talimatların ardından sahadaki Mehmetçikten "Her zaman hazırık" karşılığını alan Akar,"Aynı başarıyı bu faaliyette göstereceğinize inanıyoruz" dedi.
Daha sonra harekat merkezindeki personele bir konuşma yapan Hulusi Akar, "Yurt içinde ve yurt dışında Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakar mensupları vatanı, milleti için elinden gelen gayreti gösterdi, göstermeye devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiğe güveniyor ve başarılı olacağına inanıyoruz. Burada yaptığımız ülkemizin, hudutlarımızın güvenliğini sağlamak bakımından askeri bir iş, ancak diğer taraftan da orada milyonlarca masum, mağdur insanın hayatını kurtarmak için elimizden gelen gayreti göstermek gibi insani bir iş de yapıyoruz. Yedi iklim, üç kıtada at koşturan atalarımız da aynı şekilde daima mazlumların, mağdurların yanında olmuştur.  Biz de aynı şekilde ister Suriye'de, ister Irak'ta, ister Libya'da masumların, mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz. Vatanı için canlarını feda eden şehitlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Hepinize kazasız, belasız hayırlı, başarılı görevler diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi