Medya dünyasıyla ilgili verdiği haberlerle en çok tıklanan sitelerden biri haline gelen Medyaradar, bomba bir iddiada bulundu.

Medyaradar'da çıkan haber aynen şöyle:

Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Demirören Medya dijital dönüşüm kararı aldı. Tüm gazeteler sadece online mecrada olacak, basılmayacak.

Kurum bünyesindeki gazetelerin tamamı, yani Hürriyet, Milliyet ve Posta artık sadece internet sitesi üzerinden devam edecek.

Kararın alınmasında, artan kağıt maliyetleri ve evden çalışma düzenine geçişle dijital dönüşümün daha uygun olacağı fikri etkili oldu.

Medyaradar’a konuşan kaynaklara göre karar, dünkü yönetim toplantısında alındı.
 
Toplantı sonrasında, dün gazete binasında çalışanlara eşyalarını toplamaları için Perşembe gününe kadar mühlet verilmişti.

Başta Hürriyet olmak üzere, gazetelerin bayramda basılmaması aslında Demirören yönetiminin bugünkü kararı için önemli bir sinyaldi.

Çalışanlarsa eşyaları toplama talimatı sonrası endişeli bekleyiş içerisinde.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Demirören grubu bu iddia üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:


Demirören Medya Grubu ile ilgili olarak sosyal medya ve bazı mecralarda manipülasyon amaçlı olarak yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu tip manipülasyon amaçlı haberleri yapanlar hakkında SPK nezdinde suç duyurusunda bulunmak da dahil olmak üzere her türlü yasal yollara başvuracağımızı ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’na da gerekli KAP açıklamasını yaptığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Hürriyet'ten KAP'a yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

30 Mayıs Cumartesi günü bir haber sitesinde yer alan Şirketimiz de dahil olmak üzere Demirören Medya Grubu'nun bünyesindeki tüm gazetelerin dijital dönüşüme geçeceği, basımlarının durdurulacağı ve yayınlarına sadece internet üzerinden devam edeceklerine ilişkin iddialar hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır.

Medya grubumuz bünyesinde faaliyet gösteren gazetelere ilişkin bu tür kasıtlı ve asılsız iddialara kamuoyunun ve yatırımcılarımızın itibar etmemesi önemle rica olunur.