Türkiye otomobil sanayisinde üretici olarak önemli bir yerde duruyor. Son olarak hibrit araç teknolojisine yeni dâhil olan Hyundai İzmit’te bulunan fabrikasında hibrit kategorisinde iki ayrı model üretimine başlayacak.

ÜÇ AYRI MODEL ÜRETİLECEK

Hibrit araçlar genel olarak yakıt tasarrufunu amaçlamaktadır. Yüksek performansta verimli olmasa bile düşük hızlarda devreye sokulan elektrikli motor sayesinde benzin sarfiyatı azalır. Tüm dünyada hızla artan hibrit araç teknolojisinde Türkiye üretimde önemli bir rol üstlenecek. Hyundai i20 Koreli şirketin Türkiye’de üreteceği ilk hibrit model olacak. Hibrit aracın peşinden 2021 yılında yine İzmit’te B-SUV bir araç gelecek ve önümüzdeki Mart ayında üretimine başlanacak. Bir süredir üretim bandında yer alan yeni i10 araçların ise yılın ilk dönemlerinde yollarda gözükmesi bekleniyor.

TÜRKİYE’NİN ROLÜ BÜYÜK

Üretici olarak Türkiye’nin konumunun ve işlevinin aracın satılmasında, aracın üretimde hız kazanmasında önemli rolü olacak. Uzun yıllardır Türkiye’de üretim sağlayan Hyundai 1997 yılından bugüne dek işleyişine devam ediyor. Yeni modellere hazırlık için 1 ay üretime ara veren Hyundai Hyundai i20 hibrit modeli, B-SUV ve i10 ile beraber ilk kez İzmit’teki fabrikasında üç araç üretir hale gelecek.

Editör: Haber Merkezi