Yerel yönetimler her yıl bütçelerini Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na sunmakla yükümlü. Bu yıl da 80 il belediyesi ile ilçe belediyeleri bu yükümlülüklerini yerine getirdi.

81 İLDEN SADECE İAMAMOĞLU SUNAMADI 

5393 sayılı Belediye Kanunun 62. maddesine göre, belediye başkanı tarafından Eylül ayının birinci gününden önce encümene sunulması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmesi gereken bütçe tasarısını 80 ilin tamamı sunarken, yalnızca İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin herhangi bir çalışma yapmadığı öğrenildi.

Yaşanan rezalet geçmişte, “Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar, akıllarını başlarından alırım” diyen İmamoğlu’nun sözlerini akıllara getirdi.

İBB 2023 BÜTÇESİNİ YAPAMADI
Skandalı duyuran İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili M.Tevfik Göksu, “Böyle bir beceriksizliği nasıl becerdiniz? Yönettiği belediyenin ‘hesabını’ yapamayanların ‘başka hesaplar’ peşinde koşmasını İstanbulluların takdirine bırakıyorum” dedi. Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Bilmen de, “Parayı milletin yararı yerine reklamlara, şovlara, konserlere ve çalıştaylara harcayan İBB yönetimi maalesef bütçe yapmayı da bilmiyor” derken, Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammed Kaynar ise, “Türkiye’nin en kurumsal belediyesini içine düşürdükleri hale bakın” şeklinde tepkisini dile getirdi.

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz da konuyla ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Belediye Kanu'nun 62'nci maddesi gereğince belediye başkanı tarafından hazırlana bütçe tasarısı eylül ayının 1'inci gününden önce encümene sunulup Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilmelidir. Encümen bütçeyi inceleyerek, görüşüyle birlikte kasım ayının 1'inci gününden önce belediye meclisine sunar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kanunun amir hükmü hükümleri gereğince; bütçe tasarısını İBB Encümeni'ne sunmadığı gibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na da göndermemiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım 2022'de görüşülmesi gereken yasal ve meşru bir 2023 bütçesi söz konusu değildir. Geçmiş olsun."

Editör: Haber Merkezi