İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştiraklerinden Medya A.Ş.'yi temsil eden hukuk bürosu Polat & Polat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na eleştirilerde bulunan oyuncu Recep Terzi'ye bir ihtarname göndererek tehdit etti. Terzi'den İmamoğlu hakkındaki tweetlerini silmesini isteyen aksi takdirde her paylaşım için 50 bin lira tutarında dava açılacağını belirten hukuk bürosu bir de metin gönderdi. Terzi'den metni bir video kaydına okuyup bunu Twitter hesabında sabitlemesini de şart koştu. 

Terzi'nin paylaşımlarıyla ortaya çıkan olayın detayları... 

1-Bugüne kadar yaptığı İBB ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili tüm paylaşımlarını silecek.
2-Bundan sonra İBB ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili hiçbir şekilde paylaşım yapmayacak.
3-Bizim hazırladığımız metni bir video ile saat 20.00'da okuyacak ve hiçbir zaman kaldırmayacak.

Videoda okunmasını istediğimiz metin aşağıdaki gibidir.
Bu metni okurken çekilen videoyu öncelikle bizi göndermesini talep ediyoruz. (İ[email protected])

Bizden onay alması durumunda sosyal medya hesaplarından bu videoyu yayınlaması gerekmektedir. Şartlara aykırı davranırsa her bir tweeti için ayrı ayrı 50.000'er liralık tazminat davaları açacağız. Bunun da kendisine bildirilmesini rica ediyoruz."

İşte Recep Terzi tarafından okunup, videoya çekilecek, onay gelmesi halinde de sosyal medya hesabından paylaşıp bir daha da kaldırmayacağı şart koşulan o metin:

Uzlaşma adı altındaki şantaj şartlarını kabul etmeyen Recep Terzi, tehditkar şartnameyi sosyal medya hesabından bir tweet dizisi ile paylaştı.

Terzi mesajlarında şunları kaydetti: "Ekrem İmamoğlu "Recep Terzi uzlaşıcaksa şartımız şunlardır" diyerek arabulucu ile bana gönderdiği şartları aşağıda ki gelen mailde! Bana video çektirip kayıtda okutmak istediği metne bakarmısınız. Ve videoyu da onlara gönderecek mişim, Aksi takdirde her tweetime50,000₺ isticmiş!"

Editör: Haber Merkezi