İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Fatih Semti'nde bulunan Gençlik Meclisi'nin faaliyetlerini resmen durdurdu. Meclis'in Şehzadebaşı caddesinde yer alan ve sembol haline gelmiş binası boşaltılırken sözleşmesi tamamlanmış bazı çalışanlarla yeni mutabakat imzalanmadı.

10'dan fazla farklı kulüple etkin olarak gençlerin buluşma noktası haline gelen ve iligi alanlarıyla ilgili organizasyonlar düzenleyen İBB Gençlik Meclisi'nin, yeniden yapılandırılmak üzere faaliyetleri durduruldu. Uzun süredir hizmet veren meclis bundan sonra yeni oluşturulan Kent Konseyi'ne bağlanacak. Bu sebeple sözleşmesi bitmiş bazı çalışanlarla da yeni sözleşme imzalanmadı.

BİNA ARTIK KENT KONSEYİ'NİN

Uzun zamandır İBB Gençlik Meclisi tarafından kullanılan bina, meclisin faaliyetlerini durdurmasıyla boşaltıldı ve tabelaları söküldü. Fatih semtinin en işlek caddelerinden Şehzadebaşı caddesinde yer alan Gençlik Meclisi, yeni oluşturulacak Kent Konseyi'ne bağlanacak. Kuruluş aşaması devam eden konseyin işleri tamamlamasının akabinde Gençlik Meclis'i yeniden kurulacak. 

Editör: Haber Merkezi