İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından başkanlık ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu arasındaki tartışmalara şimdi de Florya'daki ağaç kesimi eklendi.

Göksu, Florya'da kesilen bir ağacın İBB tarafından kesilmesinden sonra bir mesaj paylaştı. Büyükşehir Belediyesi ise bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Anroşmanlar üzerinde yabani ot veya çalı tarzı bitkilerin çıkması hem estetik hem de teknik açıdan istenmemektedir.
Bu gerekçelerden dolayı alanda yabani ot temizliği yapan yüklenici firma işçileri, anroşman üzerindeki söz konusu ağaca yanlışlıkla zarar vermişler; verdikleri zarar sonrası ağacın kurtulmayacağını düşünerek kendi iradeleriyle ağacı kesmişlerdir.

Bu olayla alakalı kurumumuzun herhangi bir talimatı ve tasarrufu bulunmamaktadır. Bu olaya sebebiyet veren yüklenici firmaya gerekli cezai işlem uygulanacak olup aynı nitelikteki ağaç yerine en kısa sürede dikilecektir.”

İBB'nin açıklamasına karşılık olarak sosyal medya hesabı Twitter'dan yeni bir paylaşımda bulunan Tevfik Göksu şu ifadelere yer verdi: 

"İBB Biz kesmedik ceza yazacağız demiş ancak, kesen arkadaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları. Kendi kendilerine mi ceza yazacaklar?"