CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İBB iştiraki İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne bağlı Çevre 1 isimli tekneyi kendisine 'makam aracı' olarak kullanmasının yankıları devam ediyor.

Vatandaş trafik çilesi çekerken İBB'ya ait tekneyi makam aracı olarak kullanan İmamoğlu'nun sürdüğü sefa deşifre oldu. Sabah gazetesinde yer alan habere göre; İBB ile İSTAÇ arasında yapılan kira sözleşmesi ortaya çıktı.

BİR GÜNLÜK YAKIT MALİYETİ 12 BİN 600 LİRA

Denizleri korumakla görevli olan Çevre 1 teknesi, Beylikdüzü-Yenikapı arasında mekik dokumaya başladı. İmamoğlu'nu evden işe götürmek için toplam 256 kez sefer yapan Çevre 1, günlük 700 litre yakıt harcadı. Yani İmamoğlu'nun Çevre 1 teknesiyle işe gitmek için yaptığı seyahatlerde; günlük yakıt maliyeti 12 bin 600 lira, toplamda ise 1 milyon 612 bin 800 liraya ulaştı.

TEKNEYE 10 MİLYON 577 BİN LİRA KİRA ÖDEMİŞ

Çevre 1 teknesi için her ay kamu bütçesinden kira ücreti verildi. İmamoğlu'nun her gün işe gidip gelmek için kullandığı Çevre 1 teknesini aylık 377 bin 783 liraya kiraladığı ortaya çıktı. 

Göreve geldiğinden bu yana 256 kez Çevre 1 teknesini kullanan İmamoğlu'nun toplam 10 milyon 577 bin lira kira ödediği bildirildi.

AK PARTİ KONUYU MECLİS'E TAŞIYOR

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Biliyorsunuz tekne, kıyı temizliğinin, denizlerin temizliğinin yapılması için kullanılan bir tekne. Ama bu Belediye Başkanımız tutmuş bunu ulaşım aracı olarak kullanmış. İBB Meclisi'nde yüzde 90 gündeme getireceğiz. Maliyetini soracağız.

Bizim tespitimize göre bir sefer maliyeti 12 bin lira. Toplamda da 1 küsur milyon lira belediyenin zarara uğratılması söz konusu.'' dedi.

İBB KAYNAKLARINI KENDİ ŞAHSI İÇİN KULLANIYOR

AK Parti Kağıthane İBB Meclis Üyesi Erdem Kertişçi ise şu ifadeleri kullandı; Sürekli "İETT'ye para lazım, masraflarımız arttı" derken kamu malını kendi şahsı için kullanabiliyor. Normalde o araçlar çevre temizliği için kullanılması gerekirken, beyefendi kendi evinden gelmek, gezmek ve balıkçıya gitmek için, trafiği kullanmayıp deniz yoluyla gitmeye çalışıyor. Bu kamu vicdanını zedeleyen bir durum.

Belediye Meclisi'nde konuyu gündeme getireceğiz