Koronavirüsten hayatını kaybeden vatandaşların defin işlemleri için özel bir protokol uygulanıyor. Sağlık Bakanlığı kısa süre önce koronavirüs hastalığından ölenlerin ceset torbası ve tabut ile defnedilmesini kararlaştırmıştı.

Ayrıca İstanbul özelinde, bilim kurulu ve Diyanet’in tavsiye kararları çerçevesinde, korona salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin özel mezarlıklara gömülmesine başlandı. Aile mezarlıklarının tabutla gömü işlemine uygun olması halinde ise cenazeler, aile mezarlıklarına gömülebiliyor.

Aynı nakil aracı içinde taşındılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehir dışına cenaze aracı ile sevk ettiği tabutların karma şekilde gönderilmesi ise büyük tepki topladı. Cenazelerinin, koronavirüs hastası bir kişinin cenazesi ile aynı araçla kentlerine getirildiğini öğrenen aileler bu duruma isyan etti.

Ailelere bilgi verilmedi

Süper Haber'in ulaştığı bilgilere göre Rize'ye gönderilen İBB cenaze sevk aracına, dört normal nedenlerle hayatını kaybeden cenazenin yanısıra, bir koronavirüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden cenaze de yüklendi.

Söz konusu nakil hakkında ailelere hiçbir bilgi verilmezken, kendi cenazelerinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden bir vatandaşın cenazesi ile birlikte aynı araçtan teslim alan aileler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Aileler, bu nakiller nedeniyle tedirgin olduklarını ve salgının bu şekilde kendi şehirlerine de yayılmasından endişe ettiklerini dile getirdi.