İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İBB'nin mühürlediği Abdi İpekçi inşaatı projesi, meclis gündeminde

İBB'nin mühürlediği Abdi İpekçi inşaatı projesi, meclis gündeminde

İBB'den 'Abdi İpekçi' çelişkisi! Onayladıkları planı 1, 5 yıl sonra reddettiler! İBB'nin mühürlediği Abdi İpekçi inşaatı projesi, meclis gündemine geldi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy, İBB yönetiminin 8 Mart 2021'de onay verdiği projeyi 8 Nisan 2022'de reddettiğini söyledi. Geçen süredre yapılan inşaat çalışmaları boşa gitti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin temmuz ayı ilk oturumu Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi. Meclis 1'inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplanan toplantıda İBB yönetimi tarafından Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi Spor Kompleksi İnşaatının mühürlenmesi konusu masaya yatırıldı.

TRHaberde yer verilen habere göre, Meclis oturumunda akış dışı söz alan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun inşaat alanında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine, İBB ve Zeytinburnu Belediyesin'in hissesinin bulunduğunu belirtti. Yenileme avan projesinin, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 11 Ağustos 2020'de uygun görüldüğünü ve 9 Eylül 2020'deki Zeytinburnu Belediye Meclisi toplantısında da kabul edildiğini hatırlatan Arısoy, projenin daha sonra İBB'ye gönderildiğini ifade etti.

5 AY BEKLETTİLER

CHP'li Ekrem İmamoglu başkanlığındaki İBB yönetiminin, 2021'in Mart ayına kadar projeyi 5 ay boyunca beklettiğini belirten Başkan Arısoy, "8 Mart 2021'de Planlama Müdürlüğü, belediye meclisine gönderdiği yazıda, projenin uygunluğunun tespit edildiğini ifade etmiş. Biz de elbette kaldığımız yerden çalışmalara devam ettik. Fakat 8 Nisan 2022'de düzenlenen yenileme avan projesinin uygun olmadığı ve ilçe belediyesine iadesine dair yeni bir yazı yazılıyor. 15 Eylül 2020'de projeyi göndermişiz. 8 Nisan 2022'de ret kararı meclisimize ulaştı. Önce uygun olduğu bildirilen plan sonra tam tersi bir biçimde reddedilip iade ediliyor" ifadelerini kullandı.

YEŞİL ALAN" BAHANESİ

Projenin, 1, 5 yıl bekletildikten sonra neden reddedildiğini soran Arısoy, bunun cevabını beklediklerini dile getirdi.

Ömer Arısoy, inşaatla ilgili devam eden süreci ise şu şekilde anlattı: "İBB yeşil alana zarar verildiği gerekçesiyle 19 Ocak 2022'de inşaatı durdurdu. Orayı bilenler biliyor, ortada bir yeşil alan yok, önceden de yoktu. Alanın büyütülmesiyle daha önce olmayan bir yeşil alanı kazandırmış olacağız.

27 Haziran 2022'de de inşaatı mühürledi. Ertesi gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü usulüne uygun biçimde mührü kaldırdı. Biz İBB ile boğuşurken diğer taraftan hepimizin gurur duyacağı uluslararası standartlarda bir tesisin inşaatı sürüyor. Şimdi kamuoyuna farklı açıklamalar yapılıyor. Bunlara şaşırmamak elde değil. İşin bir ucundan tutalım, işbirliği yapalım yok. Cevap yok, inşaat başlayınca mühürleme var. Bunun takdirini İstanbullulara bırakıyoruz."