İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yakın zamanda üzerine konuştuğu, seçim vaatleri arasında da olan  “İstanbul Halk Süt" projesi için açılan ihale 6 Şubat 2020 tarihinde sonuçlanacak.

ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Maddi sıkıntıda olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere 9 milyon litre yağlı sütün dağıtılması planlanan proje ihaleye açıldı. 6 Şubat 2020 tarihinde ise ihaleyi kazanan firma belli olacak. İBB Sosyal Hizmetler ve Bağımlılıkla Mücadele Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, “Yağlı, Uzun Ömürlü İçme Sütü Mal Alımı” başlığıyla gerçekleşecek ihalede ihtiyaç sahibi yurttaşlara ücretsiz ve uzun ömürlü süt dağıtılmasına yönelik hedefler konuşulacak.

DAĞITIMI İBB YAPACAK

Üretimin Türk Gıda Kodeksi İçme Sütleri Tebliği’ne uygun yapılacağını belirten şartnamede TSE TS 1192 kuralının geçerli olacağı belirtildi. Süt paketlemelerinin üzerinde İBB’nin logosunun yer alacağı ve standart ibarelerin bulunacağı (miktar, üretim ve son tüketim tarihi, içerik, besin değerleri, gıda intoleransı) ifade edildi. Ücretsiz bir şekilde dağıtımı yapılacağı için “PARA İLE SATILAMAZ” uyarısının da bulunacağı açıklandı. Üretilecek süt, İBB logosu ile birlikte HALKSÜT adı altında isimlendirilecek ve dağıtımı İBB tarafından yapılacak.