İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'nin göreve gelmesinin ardından vatandaşlara hizmet anlamında bir şey sunamamasının yanı sıra utanç veren görüntüleri de ilçe belediyelerine yıkmaya çalıştı.

Fatih'te bulunan surların dibindeki çöplerin izahını yapamayan İBB, suçu ilçe belediyesine attı. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ise sosyal medya hesabından hem bu suçlamaya cevap verdi hem de sur bölgesinde yapılması planlanan devasa millet bahçesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İBB'NİN İDDİALARINA YANIT! İSTANBULLULARA MÜJDE

Turan, "Sayın İBB Başkanı ve ekibi ilçe belediyesi olarak alanı bizim kirlettiğimizi, onların temizlediğini söylemişler. Oysa İBB yönetimi 844 m²'lik bir alanın gösterisini yapmakta iken biz Fatihimize, İstanbul’umuza 230.000 m²'lik tarihi bir şölen hazırlıyoruz." dedi.

KARASURLARI MİLLET BAHÇESİ

Başkan Turan sosyal medya paylaşımında ise şu sözleri sarfetti: 

2019’un Nisan ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve TOKİ iş birliği ile Topkapı'dan Silivrikapı’ya kadar sur dibinde 230.000 m² devasa bir alanda Karasurları Millet Bahçemizi projelendirdik ve yapımına başladık.

Sayın İBB Başkanı ve ekibi ilçe belediyesi olarak alanı bizim kirlettiğimizi, onların temizlediğini söylemişler. Oysa İBB yönetimi 844 m²'lik bir alanın gösterisini yapmakta iken biz Fatihimize, İstanbul’umuza 230.000 m²'lik tarihi bir şölen hazırlıyoruz.

YEŞİL ALAN YÜZDE 58 ARTACAK

İlk aşama olarak;

3.5 yılda vatandaşlarımızın rızasını alarak ve imar planlarına uygun olarak kamulaştırıp, UNESCO Dünya Miras Alanı'nı ortaya çıkardık.

Proje tamamlandığında Fatih’imize 230.000 m² yeşil alan kazandırmış, ilçemizdeki yeşil alanı toplamda %58 artırmış olacağız.

İBB ise sadece Mevlanakapı'da T51-T52 sur, burçlar ve burçların önündeki YALNIZCA 844 m2'lik alanda kumlama ve hafriyat çalışmasını yaptı.

Biz bu bölgeyi de içine alan 230.000 m²’lik alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Hemşehrilerimizin bilgi ve takdirlerine sunuyorum.

3.5 yılda vatandaşlarımızın rızasını alarak ve imar planlarına uygun olarak kamulaştırıp, UNESCO Dünya Miras Alanı'nı ortaya çıkardık. Proje tamamlandığında Fatih’imize 230.000 m² yeşil alan kazandırmış, ilçemizdeki yeşil alanı toplamda %58 artırmış olacağız.

İBB ise sadece Mevlanakapı'da T51-T52 sur, burçlar ve burçların önündeki YALNIZCA 844 m2'lik alanda kumlama ve hafriyat çalışmasını yaptı. Biz bu bölgeyi de içine alan 230.000 m²’lik alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin bilgi ve takdirlerine sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi