Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan kabine toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı Moskova ziyaretinde Putin'le İdlib'in görüşüleceğini belirtirken, "Ortak bir anlayışla mutabakata varmayı ümit ediyoruz. Suriye'de yaşananlar mülteci krizine sebeb oluyor. Cumhurbaşkanımız mülteci krizine çözüm bulunması için diplomasi trafiği yürütüyor. Mültecilerin güvenli bir şekilde geri dönüşünün sağlanması için şartların Suriye tarafında oluşturulması gerekiyor" dedi.
Kalın'ın açıklamaları şöyle:

- Libya'da Hafter yönetimi ateşkesi her gün bozuyor. Uluslararası toplumun bunu görmesi gerekiyor. Türkiye meşru Libya hükümetinin yanında durmaya devam edecektir.

- (CHP'li Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri)  Bugün edilen o sözler söz değildir. Bir insana ait olabilecek sözler değildir. Yapılan suçlamaları cevap vermeye değer bulmuyoruz ama hakkın teslimiyeti açısından birkaç hususu ifade etmek zarureti hasıl olmuştur, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti ile ne zaman bir düşmanı ile mücadeleye başlasa, bu PKK olabilir, bu onun Suriye'deki PYD-YPG gibi uzantıları olabilir, bu FETÖ terör örgütü olabilir, DEAŞ olabilir, eli kanlı Esed rejimi olabilir, CHP zihniyetinin bir şekilde ortaya çıktığını, düşmanlarla aynı safta yer aldığını görüyoruz.

-  Milletimiz biz eli kanlı PKK ve onların uzantıları ile mücadele ederken, onların yanında saf tutan, siyasi uzantıları ile ittifak yapanlara ne isim verileceğini gayet iyi bilir. Biz bu ülkeyi eli geçirmek ve emperyalist güçlere peşkeş çekmek isteyen FETÖ terör örgütüne karşı mücadele ederken, onlara kol kanat germeye çalışanlara ne isim verileceğini gayet iyi bilir.

-  Biz DEAŞ terör örgütü ile her cephede göğüs göğse mücadele ederken Türkiye'nin bu mücadelesini gölgelemeye, lekelemeye ne isim verileceğini halkımız gayet iyi bilir.

-  Esed rejimi ile biz mücadele ederken, orada varil bombalarının, intikam tugaylarının sahibi olan kişilerle yan yana duranların, gidip fotoğraf verenlerin isminin ne olduğunu milletimiz gayet iyi bilir.

Editör: Haber Merkezi